Kosnet u Kosovskoj Mitrovici sa liderima Srpske liste

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet sastao se danas u severnoj Kosovskoj Mitrovici sa predsednikom i potpredsednikom Srpske liste Goranom Rakićem i Igorom Simićem.

Nakon dočeka na glavnom mostu na Ibru, Kosnet je u društvu Rakića i Simića prošetao glavnim šetalištem gde su u bašti jednog kafića razgovarali uz piće.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić upoznao je američkog ambasadora sa tokom radova na glavnom ibarskom mostu i naglasio da postoje četiri mosta, koji spajaju severni i južni deo grada, i od kojih su tri otvorena za saobraćaj i pešake.

Rakić je Kosnetu preneo i činjenicu da je otvaranje glavnog mosta na Ibru uslovljeno katastarskih razgraničenjem severnog i južnog dela Kosovske Mitrovice koje je deo pete tačke Briselskog sporazuma.

Iz Srpske liste je saopšteno da je Rakić upoznao ambasadora sa političkom i ekonomskom situacijom na terenu i podvukao da je neophodno što pre pronaći kompromisno rešenje koje bi otvorilo put ekonomskom razvoju za sve građane.

“Na sastanku smo se saglasili da niko nema pravo da preduzima jednostrane poteze i da ugrožava mir građana, a svako ko ugrozi mir će za to snositi odgovornost” navodi se u saopštenju Srpske liste.

Izvor:Radio Kosovska Mitrovica, TV Most

Comments

Pročitaj još