• Početna>
  • Vesti>

Televiziji Most zabranjen ulazak u crkvu Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici

Televizija”Most” je danas objavila da je ekipi njihovih novinara onemogućeno da uđe u crkvu Svetog Dimitrija u severnoj Kosovskoj Mitrovici, gde su došli da ispratimo posetu delegacija nekoliko opština iz Republike Srpske Srbima na Kosovu i Metohiji.
“Našeg novinara i snimatelja na vratima crkve zaustavio je sveštenik i rekao da TV Most nema blagoslov episkopa Raško-prizrenskog Teodosija za ulazak u crkvu i da nam je do daljeg onemogućen ulazak u eparhijske hramove.
Mesni sveštenik nije dao nikakvo objašnjenje ove odluke, rekao je samo da moramo da pošaljemo izvinjenje vladiki Teodosiju i zatražio je da naša ekipa napusti crkvu.
Ovo je prvi put da Televiziji Most predstavnici Srpske pravoslavne crkve zabrane ulazak u hramove, i to baš na današnji dan kada se obeležava 20 godina od početka agresije NATO pakta na našu zemlju. Šokirani ovakvom odlukom crkvenog velikodostojnika na Kosovu i Metohiji, uputili smo odmah pismo vladiki Teodosiju sa pitanjima da li je tačno da je to njegova odluka i koji je razlog za tako nešto. Nadamo se da ćemo uskoro saznati o čemu se radi i da će naša televizija u najbržem roku ponovo imati mogućnost da prati sva dešavanja u crkvenim hramovima na Kosovu i Metohij”,kaze se u tekstu objavljenom na sajtu televizije”Most”

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još