• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija EU traži istragu o sukobu Petrovića i Kostića

Kancelarija EU na Kosovu i Metohiji zatražila je da se sprovede potpuna istraga u vezi sa incidentom tokom kojeg je došlo do fizičkog sukoba između predsednika Srpske liberalne stranke Slobodana Petrovića i zvaničnika Srpske liste, javlja “Gazeta Ekspres”.

Petrović se, kako je ranije objavio “KTV”, sukobio sa članovima Srpske liste Milanom Kostićem i Nenadom Milićevićem, ali nije jasno ko je koga napao pošto i Petrović i kooordinator Srpske liste za opštine Obilić i Vučitrn Milan Kostić tvrde da su žrtve napada.

Iz Kancelarije za KiM navode za “Gazeta Ekspres” da su upoznati sa tim incidentom i da očekuju od vlasti u Prištini da započnu temeljnu istragu kako bi se utvrdile činjenice.

Kostić je optužio Petrovića da ga je fizički i verbalno napao u Prištini, a razlog je, kaže, političke prirode, jer, kako tvrdi, Petrović “ne podnosi ni Srpsku listu ni bilo šta što dolazi iz države Srbije”.

Kostić je objasnio da ga je Petrović napao u jednom lokalu u Prištini, gde je sedeo sa prijateljem, da ga je najpre nazvao patriotom, a zatim i udario mobilnim telefonom u glavu.

“Vređao me je i psovao. Ustao sam i odgurnuo ga, a zatim me je Petrović pljuvao i svašta govorio…To su Albanci sa ulice mogli da gledaju”, opisuje Kostić i dodaje da je predsednik SLS nakon toga pozvao policiju, “drao se na njih da hapse delikventa” tvrdeći da je on napadnut.

S druge strane, Petrović je potvrdio da je došlo do incidenta u restoranu u blizini zgrade Skupštine, ali tvrdi da je on žrtva napada Milana Kostića iz Srpske liste.

Petrović je dodao da je napad usledio nakon emisije na televiziji u kojoj je izneo podatke o bivšem ministru poljoprivrede Nenadu Rikalu, čiji je Kostić bio savetnik, prenosi “RTK” na srpskom jeziku.

 

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još