• Početna>
  • Vesti>

Darmanović u Prištini: Podržavamo dijalog i uzajamno priznavanje

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović izjavio je da u Podgorici podržavaju dijalog Beograda i Prištine, ocenivši da bi dogovor značio jedan problem manje nastao raspadom bivše Jugoslavije.

Srđan Darmanović je u Prištini na konferenciji za medije nakon susreta sa kosovskim ministrom Bedžetom Pacolijem rekao da postoje tri problema koja su ostavljena izvan bivše Jugoslavije.

“Mi podržavamo dijalog između Srbije i Kosova. Postoje tri problema koja su ostavljena izvan bivše Jugoslavije. Pitanje imena Makedonije koje je rešeno, a drugo je odnos između Kosova i Srbije i treći problem je funkcionalnost Bosne i Hercegovine”, rekao je Dermanović.

“Što se tiče drugog pitanja, želimo sve najbolje za Kosovo i Srbiju, da reše ovo pitanje na najbolji način i na kraju puta da imaju uzajamno priznavanje”, naveo je Darmanović, obraćajući se medijima na engleskom jeziku.

Crnogorski ministar boravi u Prištini na godišnjicu ratifikacije Sporazuma o demarkaciji granice, u kosovskoj skupštini.

“Mi se ne mešamo u unutrašnje poslove. Ako vam možemo pomoći – evo nas. Imamo neke zabrinutosti oko ideje korekcije granice. To nije najbolja ideja, ali ako je to najbolja ideja za naše susede, mi nemamo problema”, naveo je Darmanović, dodajući da je za Podgoricu pitanje demarkacije rešeno.

Osim sa Pacolijem, Darmanović se tokom dana sastao i sa kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem.

 

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još