Humanitarna akcija “Bioskop iz bloka” 20. marta u Kosovskoj Mitrovici

 Povodom 15 godina od 17. marta 2004. godine i pogroma srpskog i nealbanskog stanovništva sa Kosova i Metohije i povodom 20 godina  početka NATO agresije na tadašnju SR Jugoslaviju Humanitarna organizacija Srbi za Srbe organizovaće u preko 20 gradova širom sveta humanitarne projekcije filma „Vi idite, ja neću“.

U sklopu ove akcije, film će 20. marta biti prikazan i u Kosovskoj Mitrovici. Projekcija je zakazana za 18h a biće održana  u amfiteatru Srednje tehničke škole “Mihajlo Petrović Alas”.

Film „Vi idite, ja neću“ reditelja Hadži-Aleksandra Đurovića je zasnovan na knjizi „Ljetopis Novog Kosovskog Raspeća“ mitropolita Amfilohija i otkriva nam neispričanu istinu o kosovsko-metohijskom stradanju srpskog naroda, njegovog verskog i kulturnog nasleđa kroz cijelu istoriju, a posebno 1998. i 1999. godine, sa osvrtom na porodičnu dramu nestalog Miloša Ćirkovića iz Bjelog Polja kod Peći.

Film se prikazuje sa blagoslovom Mitropolita, a produkcija Aleksandrija Film je isti ustupila besplatno za ovu humanitarnu akciju. Sva prikupljena sredstva biće iskorištena za pomoć porodicama na Kosovu i Metohiji u sklopu Vaskršnje akcije Humanitarne organizacije Srbi za Srbe.

„Bioskop iz bloka” je jedan od humanitarnih događaja koje organizuje Humanitarna organizacija Srbi za Srbe, a ogleda se u održavanju projekcija filmova gde se kroz prodaju karata i pojedinačne donacije prikupljaju sredstva za pomoć socijalno-ugroženim porodicama koje Organizacija pomaže u sklopu svojih redovnih djelatnosti.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, zvanična stranica HO “Srbi za Srbe”

Comments