Dačić: Srbija će braniti Srbe na Kosovu u slučaju napada

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će Srbija braniti Srbe na Kosovu, ako dođe do oružanog napada na njih i dodao da to niko ne može da joj zabrani.

“Ako KFOR ne garantuje bezbednost Srba, što mu je obaveza, i ako dođe do oružanog napada na Srbe (na Kosovu), Srbija će braniti Srbe. To niko ne može da nam zabrani, jer onda više rezolucija 1244 SB UN nije na snazi”, rekao je Dačić na konferenciji za novinare posle sastanka sa šefom diplomatije Grenade Čarlsom Piterom Dejvidom.

Dačić dodaje, da to nije pretnja već upozorenje kosovskim valstima da se ne igraju vatrom.

“Nije pretnja ako Srbija kaže ‘ako napadnete Srbe mi ćemo da branimo Srbe'”, kazao je Dačić.

Dodao je i da su jačoj poziciji Srbije oko Kosova najviše doprineli postupci prištinskih političara koji, kako je ocenio, rade na svoju štetu.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / Beta

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."