• Početna>
  • Vesti>

Opština i policija nemoćne u borbi s kradljivcima stoke u Novom Brdu

Regujući na najnovije slučajeve krađe stoke u Novom Brdu, zamenik gradonačelnika Siniša Dimić kaže da nedavna smena načelnika policijske stanice u toj opštini nije dala rezultata, jer kradljivci nisu zaustavljeni. Samo u poslednja dva dana lopovi su ukrali ili pokušali da ukradu sedam goveda.

“Od 2005.godine do danas ukradeno je više od 150 grla krupne stoke, a materijalna šteta se procenjuje na oko 150 hiljada evra. Oštećeni su uglavnom oni kojima je najteže, oni kojima je stočarstvo jedini izvor prihoda i egzistencije“, izjavio je Dimić za “RTV Puls”.

Dodaje da se krađe dešavaju najčešće Srbima, ali ponekad i komšijama Albancima, kao što je to bio slučaj i pre nekoliko dana kada je jednoj albanskoj porodici u selu Jasenovik ukradeno tele.

Na pitanje da li opština može da zaštiti i pomogne građanima koji su na meti kriminalaca, Dimić podseća da je Novo Brdo jedna od najsiromašnijih opština na Kosovu, površinski među najvećim, ali sa malobrojnom policijskom stanicom.

„Trudimo koliko je u našoj moći da pomognemo oštećenim meštanima, policiji smo dali dodatna vozila, ali na raspolaganju imamo veoma mali budžet da bi mogli efikasnije da reagujemo i štetu nadoknadimo“, kaže Dimić.

 

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još