• Početna>
  • Vesti>

Zaharova demantuje pisanje prištinskih medija o “tajnom dogovoru”

Zvanična Moskva negira pisanja prištinskih medija da su se, navodno, Rusija, Francuska i SAD dogovorile o priznanju nezavisnosti Kosova. Izvori tih informacija ne ostavljaju prostora da im se veruje, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Zaharova je, odgovarajući na pitanje novinara da li je istina to što pišu prištinski mediji o tajnom dogovoru o nezavisnosti Kosova, rekla da se u samom pitanju sadrži odgovor.

“U vašem pitanju se sadrži odgovor: kosovski mediji na albanskom jeziku, pozivajući se na nemačke izvore. Mislim da o tome ne možemo ozbiljno razgovarati. Sve što se tiče stava Srbije o rešavanju kosovskog pitanja najaktivnije komentariše predsednik Srbije, praktično svakodnevno. Radi se o ocenama procesa i o poteškoćama sa kojima se suočava rukovodstvo Srbije tokom tih pregovora”, rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, izvori tih informacija ne ostavljaju prostora da im se veruje, prenosi Sputnjik.

Prištinski mediji objavili su da su Vašington, Pariz i Moskva pripremaju sporazum o “karakteru prijateljstva i dobrosusedskih odnosa” između Beograda i Prištine, koji bi navodno trebalo da bude potpisan u periodu od 28. juna do 13. jula ove godine.

 

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Pročitaj još