• Početna>
  • Vesti>

Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Prilužju isključena struja

Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Prilužju je zbog neizmirenog duga isključena struja, pa se od proteklog četvrtka nastava odvija bez električne energije i grejanja. Direktor ove obrazovne ustanove kaže da će ovaj problem do sutra biti rešen.

Prostorije u osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Prilužju su hladne, jer je ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi zbog dugovanja prema KEDS-u isključena struja. Uprkos tome, nastava se redovno odvija.

“Struje nema od četvrtka prošle nedelje, isključena nam je zbog neplaćenih računa. Nismo dobili materijalna sredstva šest meseci unazad, tako da nam je blokiran račun, ali na svu sreću račun nam je danas odblokiran i već sutra ćemo izmiriti dugovanje i nadam da će nam uključiti struju, a samim tim funkcionisaćemo kako treba”, istakao je direktor osnovne škole “Vuk Karadžić” Srđan Zdravković.

Do tada će se nastava održavati u hladnim prostorijama. I učenici i nastavnici ističu, da im je rad u takvim uslovima otežan.

“Nastava se odvija u otežanim uslovima, zato što pored struje nemamo ni grejanje, tako da pokušavamo da na najbolji način održimo nastavu. Imamo sreću da nas je vreme poslužilo”, kaže profesor fizičkog vaspitanja u ovoj školi Dejan Dimitrijević.

“Stuju nemamo od četvrtka i veoma loše funkcionišemo. Prilično je hladno i ne možemo normalno da pratimo nastavu, čak ne možemo da pohađamo časove informatike i tehničkog, jer nam je potrebna struja za kabinete i kompjutere”, kaže učenik ove škole.

Iz KEDS-a su saopštili, da je potrošač na vreme obavešten o obavezi izmirivanja duga od 448, 27 evra i da je kao krajnja mera usledilo isključenje sa električne mreže.

 

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još