Đurić odgovorio Pacoliju: Konačno ste na pravoj adresi

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić odgovorio je predstavniku privremenih prištinskih institucija Bedžetu Pacoliju na otvoreno pismo upućeno predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, poručivši da je Srbija i država Albanaca, te da pozdravlja to što se lider Alijanse za bolje Kosovo konačno obraća na pravu adresu.

U odgovoru objavljenom na svom fejsbuk profilu, Đurić u 15 tačaka upozorava na ozbiljnost trenutka i posledice koje, kako kaže, može imati Pacolijvo maliciozno poigravanje životima i sudbinama stotina hiljada ljudi.

“Umesto što pišete sastave za zidne novine, pokušajte da barem na trenutak budete na visini istorijske uloge koja vam je očigledno sasvim neopravdano pripala. Od vašeg besmislenog zavitlavanja i otvorenih pisama neće biti bolje ni Albancima ni Srbima na Kosovu i Metohiji”, upozorio je Đurić Pacolija za slučaj da razmišlja o tome da uputi još neko bizarno otvoreno pismo zvaničnicima Srbije koja je i država Albanaca na Kosovu i Metohiji.

Pozvao je Pacolija da se seti Đurađa Kastriotija Skenderbega, Esada Paše Toptanija i drugih koji su, kako je naveo, sa Srbima i Srbijom gajili odnose poštovanja i razumevanja.

Đurić sa žaljem konstatuje da je Pacoli već u naslovu pisma otkriva svoju neiskrenost, nazivajući to pisanje pismom dobre volje.

“Ni u vašem pismu, ni u vašim delima nikakve dobre volje nema. Zbog vaših pritisaka, pretnji i svakodnevnih laži vaših kolega sam, kao i veliki deo mojih sunarodnika, posebno Srba na Kosovu i Metohiji, veoma loše volje. Tako vam i odgovaram, iskreno, ali kako zaslužujete”, naveo je Đurić.

Njegovo pismo Pacoliju je, kaže Đurić, pismo loše volje, jer niko ozbiljan ne može biti odobrovoljen načinom na koji se prištinska privremena administracija poigrava sa sudbinom i albanskog i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

“Ja ću vas, upravo zbog toga što više i iskrenije marim za dobrobit stanovnika Kosova i Metohije, podsetiti zašto ste vi i vaši saborci iz šume nekredibilni sagovornici i najveća pretnja stabilnosti regiona”, naveo je Đurić i dodao da prištinska administracija sistematski čini sve da uništite dijalog sa Beogradom i svaku šansu da se do pomirinja dva naroda dođe na miran i civilizovan način.

Đurić dalje navodi, kako ističe, samo neke od dokaza neodgovornosti i prevrtljivosti privremenih prištinskih institucija.

 

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments