• Početna>
  • Vesti>

Književni čas “Satira u podne” u Domu kulture “Gračanica”

Dom kulture “Gračanica” organizuje književni čas pod nazivom “Satira u podne” satiričara i aforističara Aleksandra Čotrića 1. marta (petak) sa početkom od 12 časova.

“Aforizmi Aleksandra Čotrića su izrazit primer savremenog satiričnog diskursa. Čotrićev aforizam je uvek oblikovan kao duhovit, satirični obrt, a najčešće je izveden pomoću osobenog rada u jeziku, dok su mete satirične kritike svakojake, reklo bi se, bez bilo kakvih obzira i skrupula, mada ostaju, uglavnom, u širem krugu, kritičkih objekcija na račun propalih i iskompromitovanih ideoloških floskula i koncepcija ili anomalija iz društvenog i političkog života” napisao je pisac Stojan Đorđić.

Aleksandar Čotrić (1966) objavljuje aforizme od 1984, humorističko-satirične priče piše i objavljuje od 2003. godine. Njegovi aforizmi, priče i pesme prevođeni su na brojne svetke jezike. Zastupljen je u antologijima i zbornicima srpske, balkanske i svetske satire. Aforizmi za decu Aleksandra Čotrića uvršteni su u čitanke koje se koriste u osnovnim školama u Republici Srbiji. Član je Udruženja književnika Srbije i član je Komisije za prijem članova UKS.  Predsednik je Skupštine Fonda “Radoje Domanović”. Član je Moskovskog kluba aforistike. Dobitnik je brojnih književnih nagrada u zemlji i u inostranstvu.

Čotrić je takođe i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije u gotovo svim mandatima od 1994. godine do danas. Član je Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Narodne skupštine Republike Srbije i Odbora za Kosovo i Metohiju. Zamenik je člana Odbora za kulturu i informisanje. Živi i radi u Beogradu.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još