Gujon nastavlja da pomaže Srbima u enklavama

Humanitarna organizacija “Solidarnost za Kosovo” iz Francuske donirala je dva nova medicinska aparata zdravstvenim ustanovama u Gračanici i Pasjanu u vrednosti od 30.000 evra.

Bolnica u Pasjanu opremljena je novim ultrazvučnim aparatom dok je za potrebe bolnice u Gračanici obezbeđen štampač za razvijanje rendgen filmova.

Navedena donacija će znatno olakšati pružanje osnovne zdravstvene zaštite stanovnicima Kosovskog pomoravlja i centralnog Kosova.

“U okolnostima u kojima žive Srbi na Kosovu i Metohiji, pitanje zdravstvene zaštite se nameće kao jedno od važnijih za njihov opstanak. Zbog nedostatka medicinske infrastrukture, pacijenti su ponekad primorani da se leče u drugim gradovima, što povećava njihove troškove i otežava im život. Kupljena dva medicinska aparata predstavljaju još jedan mali ali veoma bitan korak u cilju obezbeđivanja bolje zdravstvene nege za žitelje enklava”, rekao je Arno Gujon, predsednik NVO Solidarnost za Kosovo, navodi se u saopštenju.

Humanitarna organizacija “Solidarnost za Kosovo” već duži niz godina realizuje humanitarne projekte na polju zdravstvene zaštite.

Počev od 2015. godine, donirana su dva porođajna i dva operaciona stola za porodilište u Kosovskoj Mitrovici, 2016. godine je kupljeno ambulantno vozilo za selo Osojane dok je prošle godine uvedeno centralno grejanje u ambulantu u selu Livađe.

 

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još