• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Etno festival za lečenje Dragana Tripkovića

U sklopu akcije „Neka život pobeđuje, budi human“, u Domu kulture „Gračanica“, sa početkom u 17 časova, danas se održava „Etno festival mladih stvaralaca“. Prikupljena novčana sredstva namenjena su za lečenje Dragana Tripkovića iz Plemetine. Istim povodom, se i sutra na Tehničkom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici organizuje guslarsko veče.

Posetioci ovog događaja moći će da prisustvuju izložbi etno stvaralaštva, koncertu izvornih pesama i narodnih igara, i vide ručne i filigranske radove, stare instrumente i nošnje. Na koncertu će nastupiti brojni izvođači i kulturno umetnička društva sa Kosova i Metohije.

Organizatori ovog događaja su „Humani centar Mitrovica“ i Dom kulture „Gračanica“. Festival su pomogli i podržali Udruženje guslara, zdravičara i epskih pesnika „Banović Strahinja“ iz Kosovske Mitrovice, Skupština Grada Prištine, Opština Gračanica, televizije „Most“ i „RTK2“.

Dragan Trpiković ima teško bubrežno oboljenje i potrebna mu je hitna transplantacija bubrega u Italiji, u bolnici Santa Marija della Miseriocordia di Udine, gde mu je za dalje lečenje neophodno 65 hiljada evra.

Istim povodom, Udruženje guslara, zdravičara i epskih pesnika „Banović Strahinja“, organizuje sutra u 19:30 guslarsko veče na Fakultetu tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici.

Pred mitrovičkom publikom nastupiće Maksim Vojvodić, Stanko Adžić, Krsto Anđelić, Aleksandar Jovanović, Ranko Bojić, Jovan Knežević, Ognjen Mićović, Zoran Plemić, Rato Vukašinović, Radivoje Biševac, Bajo Adžić, kao i pevačka grupa učenika tehničke škole „Mihailo Petrović Alas“.

Ansambl Venac je u gračaničkom Domu kulture organizovao humanitarni koncert na kome je učestvovalo preko 300 mladih igrača. Tada je organizovana i humanitarna akcija “Kupi proizvod-pomozi Draganu Tripkoviću”

U diskoteci Sfens u Kosovskoj Mitrovici organizovana je žurka humanitarnog karaktera, dok su sportisti,u okviru MMA trening kampa održali humanitarni turnir u grappling-u na kom je prikupljeno 20.000 dinara.

 

Izvor: Kossev, RKM

Comments

Pročitaj još