• Početna>
  • Vesti>

Srpska:Platforma koju su Albanci predstavili ima za cilj blokadu dijaloga

Platforma koju su predstavnici kosovskih Albanaca danas predstavili kao osnov za “dijalog” i “kompromis” je još jedan akt, nakon anticivilizacijske odluke o uvođenju taksi, formiranja vojske i statuta Trepče, koji ima za cilj rušenja dijaloga i njegovu potpunu blokadu.

“Ovakva platforma izaziva zabrinutost kod srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji jer se iza nje nazire prava namera Prištine, a to je, u nedostatku racionalnog i odgovornog  dijaloga o normalizaciji, dalje preduzimanje jednostranih i nasilnih akcija prema Srbima na Kosovu i Metohiji”, navedeno je u saopštenju Srpske liste.

U ovoj nameri, a radi slabljenja snage i jedinstva srpskog naroda oni koji ne žele naš opstanak na ovim prostorima će u narednom periodu posebno nastojati da lažnim optužbama, podmetanjem i izmišljenim prijavama pokušaju da uruše kredibilitet Srpske liste. Danas je da udaru naš potpredsednik Milan Radoičić, a sutra to može biti bilo ko od nas za koga Albanci i njihovi mentori označe kao smetnju njihovim ambicijama.

Zato pozivamo narod na mir, suzdržanost, slogu i oprez. Verujemo i izdamo se u odgovornu politiku naše države Srbije i predsednika Vučića, a međunarodne predstavnike podsećamo unapred da ne dozvole ugrožavanje sigurnosti naših građana koji samo žele da žive u miru na svojim ognjištima.

 

Izvor:Radio Kos.Mitrovica(saopštenje)

Comments

Pročitaj još