Čelnici u Prištini o platformi za dijalog sa Beogradom

Čelnici centralnih kosovskih institucija razgovarali su u Prištini o nastavku dijaloga sa Beogradom i pozvali su sve političke aktere na Kosovu na jedinstvenu podršku političkoj platformi.

U kabinetu predsednika skupštine Kadrija Veseljija, okupili su se kosovski predsednik Hašim Tači, premijer Ramuš Haradinaj i zamenik premijera Fatmir Ljimaj.

“Učesnici sastanka su se složili da svi predstavnici kosovskih institucija, bilo da su na vlasti ili u opoziciji, treba da se udruže u podršci platformi za dijalog. Jedinstvo kosovske političke scene jača međunarodnu poziciju Kosova u procesu dijaloga”, saopšteno je nakon sastanka.

Ne navodi se da je na sastanku bilo reči i o taksi na srpske i proizvode iz BiH.

Očekuje se da će kosovski pregovarački tim sutra u kosovskoj skupštini predstaviti platformu za dijalog sa Beogradom.

 

Izvor: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."