Nikolić: Srećan rodjendan humanosti

Crveni Krst Srbije postoji 143 godine . Juče se slavio ” rođendan humanosti” uz čestitke i podsećanje da ova organizacija  okuplja 777  organizacija u zemlji sa više od 65.000 volontera.Jedna od njih je i Crveni Krst Kosovske Mitrovice.Ona postoji sto godina, radi i radila je i u nemogućim uslovima ali uvek pružala nesebičnu pomoć i okupljala veliki broj volontera i entuzijasta.

“Srbija je jedna napaćena zemlja sa mnogobrojnim nedaćama koje su je pratile, od ratova i epidemija do elementarnih nepogoda, pa su s toga ljudi saosećali sa svojim narodom i otuda želja da budu humani i pomažu jedni drugima”,rekao je povodom rodjendana  Saša Nikolić sekretar  Crvenog Krsta u Kosovskoj Mirtrovici.

“Samo Opštinska organizacija Crvenog Krsta u Kosovskoj  Mitrovici postoji punih 100 godina i uspešno je izvršavala sve svoje zadatke, od prikupljanja pomoći do rada sa volonterima i pružanja pomoći svima kojima je potrebna “,dodaje Nikolić.

Iako uvek govore o humanosti i samo dobrim delima na koja su uvek spremni, na naše pitanje kada će Crveni krst Kosovske Mitrovice dobiti prostorije koje nemaju posle rata ali i požara koji su pretrpeli u mirnodopskim uslovima , ni ovog puta nemaju odgovor.Sa aspekta humanosti bar danas kada se ona obeležava i slavi ,ova organizacija kojoj pripadaju sve zasluge u našem gradu to sigurno zaslužuje.

 

 

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

 

Comments

Pročitaj još