• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Popović obavio razgovor sa preko hiljadu građana

Kabinet predsednika opštine Gračanica Srđana Popovića danas je bio otvoren za građane. Nezaposleni, socijalno ugroženi ali i oni sa ličnim porodičnim problemima došli su kod predsednika da zatraže pomoć i požale se na probleme.

U nadi da će uz institucionalnu pomoć i zalaganje opštinskog rukovodstva rešiti svoje probleme oko desetak građana i danas je razgovaralo sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem.

Vučić Mileva provela je 40 godina kao nastavnik biologije u školi u Donjoj Gušterici. Sada živi u Gračanici. Kaže da je prosvetni radnik sa možda najdužim radnim stažom na Kosovu. Kod predsednika je došla da ga zamoli za neku najosnovniju pomoć jer od penzije, kako kaže, za to nema mogućnosti.

“Malo mi je neprijatno jer prosvetni radnik sa toliko godina staža sebi ne može da pruži neke najosnovnije stvari ali to je život. Razgovor je protekao veoma dobro. Predsednik me je uputio na zakonsku preoceduru u vezi mog slučaja pa videćemo“, kazala je Mileva.

“Mi smo novopečeni bračni par. Živimo u Gušterici a ja sam raseljeno lice iz Lipljana. Došli smo da predsednika zamolimo za rešavanje stambenog pitanja“, kaže Aksić Dejan koji je danas kod predsednika Popovića došao sa suprugom.

Stojković Vesna je samohrana majka već 20 godina. Kod predsednika Srđana Popovića došla je da zamoli za zaposlenje kćerke.

“Razgovor je protekao veoma dobro. Nadam se da će se nešto promeniti kada je moj problem u pitanju“, rekla je Vesna.

Na razgovor kod predsednika opštine Gračanica Srđana Popovića čeka još oko tri stotine građana. Prema podacima sa predsednikom opštine do sada je razgovor obavilo preko hiljadu građana.

 

Izvor: Radio Gračanica / Opština Gračanica

Comments

Pročitaj još