• Početna>
  • Vesti>

Simić: Srbija neće mirno gledati da neko proteruje srpski narod sa prostora KiM

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić istakao je za televiziju “Most” da  najnovije pretnje od strane Bahtirija ne doprinose smirivanju situacije na terenu.

“Kao što su predsedik Vučić i drugi srpski zvaničnici jasno istakli, ni po koju cenu nećemo dozvoliti da niko proteruje Srbe sa njihovih ognjista. Probleme treba rešavati dijalogom i kroz razgovore”, rekao je Simić.

On je dodao da “zveckanje oružjem i pretnje ratom, koje ovih dana čujemo od strane kosovskih predstavnika ne doprinose smirivanju situcije na terenu nakon uvođenja taksi i blokade distribucije srpskih proizvoda”.

“Najava aneksije MItrovice, a sada i pretnje ratom ugrožavaju sve ono što je državni vrh Republike Srbije, predvođen predsednikom Vučićem, ali i svima nama ovde, uradio u prethodnih sedam godina u smislu smirivanja tenzija i pokušaja da se svi problem reše dijalogom” naglasio je Simić.

On je rekao da srpski narod na KiM više ne može da ćuti.

“Izjava predsednika Srpske liste Gorana Rakića je vrlo jasna. Opredeljeni smo za mir ali ukoliko neko misli da može silom da protera srpski narod koji svoju slobodu ljubomorno čuva već dvadeset godina nećemo mu dozvoliti”, rekao Simić i dodao da su i predsednik Vučić i ostali državni zvaničnici jasno preneli poruku da Srbija neće mirno gledati da bilo ko proteruje Srbe sa prostora Kosova i Metohije.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još