• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Popović razgovarao sa predstavnicima Lokalnih saveta

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović održao je sastanak sa predstavnicima Lokalnih saveta sa teritorije opštine Gračanica, sa kojima je razgovarao o rezultatima u prethodnoj i planovima za ovu godinu.

Sastanak sa Lokalnim savetima održan je na inicijativu predsednika Popovića i kako je istaknuto ovo je samo jedan u nizu planiranih susreta u cilju evidentiranja i rešavanja aktuelnih problema.

Predstavnici svih Lokalnih saveta izvestili su predsednika Popovića o trenutnom stanju u svojim mestima. Svi su imali mogućnost da iznesu probleme koje muče mesta iz kojih dolaze, a najveći su se odnosili na infrastrukturu, ističe se u saopštenju.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović istakao je svestan svih problema, kao i da nije moguće sve rešiti odmah, ali da će se lokalna samouprava potruditi da u svim mestima ulaže ravnomerno.

“Važno je da razgovaramo i komuniciramo, da zajedno odredimo prioritete i napravimo plan za njihovo rešavanje i verujem da ćemo doći do rezultata. Isto tako je važno i da Lokalni saveti budu redovno održavaju sastanke i budu aktivniji u komunikaciji sa svojim meštanima”, kazao je Popović.

Predstavnik Lokalnog saveta iz Gračanice Siniša Đorđević zatražio je sanaciju poljskih puteva koji su zbog velikih padavina oštećeni.

Aleksandar Kostić iz Preoca zatražio je da se asfaltiraju lokalne ulica u tom mestu.

Prestavnik Gornje Gušterice Slađan Mitić požalio se na nedostatak grobnih mesta u tom mestu, dok je predstavnik Donje Gušterice ukazao na česte restrikcije vode i struje i zatražio sanaciju kanalizacione mreže. Predstavnici četiri sela u blizini reke Sitnice zatražili su rešavanje pitanja vodosnabdevanja. Lokalni saveti zatražili su nastavak projekata na socijalnom i stambenom zbrinjavanju, posebno mladih bračnih parova.

Svi predstavnici Lokalnih saveta zahvalili su se predsedniku Popoviću na oraganizaciji sastanka, složivši se da Opština Gračanica na ovakav način iskazuje brigu za probleme građana.

Predstavnici Opštine Gračanica su evidentirali svako pitanje i problem na koji je ukazan tokom sastanka. Pojedini problemi biće rešeni što pre, dok je za pojedine neophodna analiza nadležnih službi, koje će nakon toga dati mišljenja i preporuke, navodi se u saopštenju.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još