• Početna>
  • Vesti>

Od ponedeljka mališani u novom obdaništu u Bošnjačkoj mahali

Zgrada novog obdaništa u Bošnjačkoj mahali u Kosovskoj Mitrovici danas je svečano otvorena i od ponedeljka tri grupe mališana biće na celodnevnom boravku u ovoj ustanovi.

Izgradnju obdaništa finansirao je Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica a funkcionisaće u okviru  PU “Danica Jaramaz”.

Vrtić će svakodnevno moći da zbrine oko stotinu mališana, a u tri starosne grupe, trenutno je upisano 65 dece.

 

Zgradu je svečano otvorio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić koji je rekao da je dan kada se otvara jedan vrtić – praznik.

“Želim da čestitam ovim divnim ženama koje brinu o deci u vrlo teškim uslovima i u psihološkom smislu vrlo teškom okruženju. Nastavićemo da radimo na stvaranju uslova za život i opstanak našeg naroda” rekao je Đurić.

On je podsetio da je vrtić samo jedan od 141 projekta, koje Vlada Srbije finansira na području Kosova i Metohije.

“Visoka politika je često varljiva. Danas je ovakva, sutra onakva politička klima, ali dok god mi budemo na terenu radili na ovkvim stvarima mislim da ćemo slati jasnu sliku našim ljudima da imaju budućnost ovde na Kosovu i Metohiji” poručio je Đurić.

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić rekao je da je otvaranje još jednog vrtića odraz odgovorne politike koju vodi i država Srbija i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Ohrabruje nas što je država Srbija sa nama i tako će biti u ubuduće – složno i ujedinjeno ćemo nastaviti da gradimo” rekao je Spirić i najavio da će uskoro krenuti radovi na proširenju starog obdaništa u centru grada.

Direktorica PU “Danica Jaramaz” Gorica Marinković kaže da trenutno usluge koje ova ustanova pruža sa obaveznim  predškolskim programom koristi 650 mališana.

“Ponosna sam što danas kreće sa radom ovaj novi objekat u Nemanjinoj, gde ćemo zbrinuti svu decu na čekanju i ponosna sam na svoje radnike koji brinu, rade i ulažu maksimalan trud da deca odu kući nasmejana” rekla je Marinković i zahvalila Vladi Srbije  na podršci.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još