Ljimaj: Neophodan zajednički jezik zbog dijaloga

Potpredsednik kosovske vlade Fatmir Ljimaj poručio je sinoć, nakon sastanka sa ostalim liderima vladajuće koalicije PAN, da će nastaviti da se zalaže za ujedinjenje stavova u interesu Kosova, u saradnji sa SAD i EU, “kako bi okončali otvorena pitanja” sa Beogradom.

“Danas treba da smo ujedinjeni oko velikih pitanja kao što je dijalog. Ja ću nastaviti da ulažem sav moj trud u ujedinjenju stavova u interesu zemlje, u bliskoj saradnji sa našim partnerima SAD i EU, kako bi okončali otvorena pitanja sa Srbijom i postigli obostrano priznanje i učlanjenje Kosova u UN”, naveo je Ljimaj na Fejsbuk nalogu Socialdemokratske inicijative, a prenosi RTK na srpskom jeziku.

Ljimaj, koji je i predsednik Socialdemokratske inicijative i kopredsedavajući prištinskog tima za nastavak dijaloga sa Beogradom, ocenio je da je “Kosovo i u težim vremenima znalo da nađe zajednički jezik kompromisa i jedinstva radi većeg interesa zemlje”.

Sastanak lidera kosovske PAN koalicije završen je juče posle više od dva sata, ali niko od predstavnika te koalicije nije želeo da da izjavu novinarima.

Kako su ranije preneli prištinski mediji, sastanak je sazvao premijer privremenih kosovskih insitucija Ramuš Haradinaj, a pored Ljimaja, prisutni su bili predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji i predsednik AZBK Bedžet Pacoli.

 

Izvor: RTK2

Comments