• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Srpsko jedinstvo nikada neće biti razbijeno ; u subotu se neće okupiti više od desetak ljudi

Opštinski odbor Srpske liste izdao je saopštenje , a povodom protesta “Jedan od pet miliona” zakazanog za subotu u Kosovskoj Mitrovica, da srpsko jedinstvo na Kosovu i Metohiji, ma sa koliko se novca plaćalo od strane onih koji hoće da Srba na Kosmetu nema, nikada neće biti razbijeno.

“Iako Jeremić, Đilas, Tadić, Trifunović i njihovi mentori i sponzori pokušavaju da među nama pronađu one koji bi da prodaju veru za večeru, i da u ovom teškom trenutku podele srpski narod, to im ovde neće uspeti” navodi opštinski odbor Srpske.

“Po onoj latinskoj “sličan se sličnom raduje”, iz medija se saznaje da odbornik Marko Jakšić planira organizaciju nekakvih protesta u Kosovskoj Mitrovici”.

Iz Srpske navode da je neverovatn da opštinski odbornik koji nije dao, kako ističu, nijednu jedinu izjavu u medijima protiv uvođenja taksi i ugrožavanja života Srba na Kosmetu, koji nije hteo da učestvuje ni na jednom protestu srpskog naroda protiv taksi Prištine, danas poziva na proteste protiv sopstvene države.

Srpska kaže da to to čini “lažući narod u ostatku Srbije da je protest navodno građanski. Samo je zaboravio da pomene da je, kako ga ovde na KiM u narodu znaju, mali Marko Jakšić, odbornik u lokalnoj skupštini i član opozicione političke stranke, i da jedino on i njegova koleginica iz stranke Ksenija Božović, nisu potpisali skupštinsku deklaraciju kojom se zahteva ukidanje taksi”.

“Najiksrenije se pitamo da li malom Marku Jakšiću smeta što prima tri plate – u sudu u Kosovskoj Mitrovici, platu odbornika u SO Severna Mitrovica i penziju Republike Srbije, iako ima trideset i neku godinu. Da li je to težak život protiv koga se bori ili mu smeta što Vlada Srbije srpskom narodu na Kosmetu isplaćuje uvećanu zaradu, gradi hiljade stanova i ulaže stotine miliona evra” stoji u saopštenju Srpske liste.

Srpska lista dalje navodi da ” taj protest sasvim sigurno neće okupiti više od desetak ljudi, osim ako njegovi sponzori ne dovedu iz drugih krajeva Srbije. A onda su možda spremni i da isceniraju incidente, ne bi li prikrili neuspeli protest. Jer je mali Marko upravo toliko (desetak) imao glasova na izborima, ali će biti dovoljno da on valjda zaradi i četvrtu platu od Đilasa i Jeremića, a možda i od nekih drugih koji u Prištini podržavaju proteste protiv Srbije.I sada će mali Marko Jakšić da glumi žrtvu, izaziva pažnju javnosti, a sve u cilju medijske promocije. Samo jedno je više nego jasno, Kosovska Mitrovica je jednog prevaranta “velikog” Marka Jakšića već prezrela i ovaj mali je na tom putu, ali će ostati upamćeno da je ovo prvi protest u Kosovskoj Mitrovici koji će dobiti podršku u Prištini i drugim većinski albanskim sredinama na KiM” zaključuje se u saopštenju.

 

Marko Jakšić jedan od organizatora protestne šetnje u Kosovskoj Mitrovici

Podsetimo, za subotu 2. februar planirana je protestna šetnja, pod nazivom “1 od pet milion”

Jedan od organizatora koji je ujedno i odbornik Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda – Oliver Ivanović“ u SO Severna Mitrovica, Marko Jakšić, rekao je u razgovoru za Kossev portal da će šetnje svakako biti, makar šetalo dvoje ‘ troje ljudi, što je ranije najavio i na društvenim mrežama.

„Glavni cilj skupa je to da želimo da pošaljemo poruku svima, ali u prvom redu predstavnicima Srbije – da imamo prava na slobodno mišljenje, govor i izbore, pravo da se razlikujemo od drugih, pa makar bili apsolutna manjina i pravo da zbog tih naših razlika više ne bude razbijenih glava, zapaljenih automobila, pritisaka, otpuštanja, pretnji ili onoga što se desilo Oliveru Ivanoviću,“ rekao je za Jakšić za Kossev.

 

Izvor:  Radio Kosovska Mitrovica

 

Comments

Pročitaj još