• Početna>
  • Vesti>

Povratnici iz Metohije dali krv u KBC “Kosovska Mitrovica”

U organizaciji Srpske liste Metohije , dvadesetak povratnika iz Metohije   dobrovoljno je dalo krv  u Službi za transfuziju u Kosovskoj Mitrovici. Ovo je bilo prvi put ali će se avakve akcija nastaviti i ubuduće.

Došli su iz Metohije da ovim humanim gestom pomognu svojoj braći na severu južne srpske pokrajine. Svesni su da njihovih pet minuta mogu da nekome znače čitav život.

Sonja Kolašinac drugi put dobrovoljno dala je krv. Kaže da želi da pomogne onima kojima je ova vrsta pomoći potrebna.

Među davaocima ima i onih koji prvi put daju ovu dragocenu tečnost. Jedan od njih je i Dejan Dašić.

“Želim da pomognem, a ovo je jedini način na koji mogu”, rekao je Dašić.

I Ivan Popović prvi put je dobrovoljni davalac krvi. Kaže da je to njegova lična potreba da pomogne srpskom narodu na severu Kosova.

Ovu akciju u kojoj su se prikupile dovoljen količine krvi organizovala je Srpska lista Metohije.

“Ovakvim akcijama naše reserve se popravljaju i neometano možemo da planiramo sve programe lečenja u našoj bolnici”, naglasila je Vesna Milentijević, načelnica Službe za transfuziju Kosovska Mitrovica.

Prema rečima  Božidara Šarkovića,  predsednika Privremenog organa Opštine Klina, Kliničko bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici pruža zdravstvene usluge i narodu Metohije tako da je ova akcija samo jedan vid saradnje.

Ovo je prva akcija dobrovoljnog davanja krvi povratnika iz okoline Kline a kako su najavili, u narednom periodu biće ih još.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još