Čadež: Prištinske takse dovele do bizarnog momenta

Kosovska policija je u južnom delu Kosovske Mitrovice zaplenila 140 svetosavskih paketića namenjenih osnovcima u Goraždevcu i Osojanu. Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež kaže za RTS da situacija sa taksama dolazi do bizarnog momenta.

Istakao je da ni srpskim, a ni kosovskim kompanijama ne odgovara trenutna situacija i da se nada da će donosioci odluka uskoro to shvatiti.

U najgorim vremenima na ovim prostorima, tokom ratova, nekako su ljudi uspevali da šalju humanitarnu pomoć i paketiće u najrazličitije delove, a to sada ne može, napomenuo je Marko Čadež u Jutarnjem dnevniku RTS-a.

Čadež ističe da ne postoji nijedna ozbiljna politička figura u međunarodnom sistemu, koja nije rekla ili naglasila da takse moraju da se ukinu.

“Očekujemo da se primenjuju logične odluke i da se vratimo saradnji koju smo nekada imali”, rekao je Čadež.

Dodao je da je Privredna komora Srbije u kontaktu i sa kosovskim kompanijama i sa Privrednom komorom Kosova i da takse imaju veliki uticaj na njihov rad.

“Nijednoj strani sadašnja situacija ne odgovra i ja se nadam da polako i donosioci odluka to shvataju”, istakao je Čadež.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još