Kancelarija za KiM: U Južnoj Mitrovici zaplenjeni paketići za decu u Metohiji; vozač Kolašin prevoza nakon prekršajne prijave sproveden u Prištinu

Kosovska policija večeras je u južnom delu Kosovske Mitrovice zaplenila 140 svetosavskih paketića namenjenih osnovcima u Goraždevcu i Osojanu, sa obrazloženjem da sadrže „nelegalne“ proizvode iz centralne Srbije, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

“Iako je deo paketića pre nekoliko dana legalno unet na Kosovo i Metohiju preko administrativnog prelaza Jarinje, a deo su napravili osnovci sa severa pokrajine za svoje vršnjake u metohijskim enklavama, kosovska policija je na potpuno besprizoran i nasilnički način sprečila da naša deca u Metohiji budu obradovana povodom praznika Svetog Save” navodi se u saopštenju i dodaje da Prištini “nije dovoljno što to što je u činu samovolje i pravnog nasilja uvela blokadu na uvoz proizvoda iz centralne Srbije, već je sada nelegalnim proglasila i samo posedovanje bilo čega što je proizvedeno u centralnoj Srbiji, čime su srpske grisine i smoki stavljeni u istu ravan sa narkoticima i oružjem”.

Vozaču „Kolašin prevoza“, koji je paketiće vozio za Goraždevac i Osojane, napisana je prekršajna prijava, i on je zajedno sa autobusom sproveden u Prištinu.

Ovu informaciju Kosovska policija za sada nijepotvrdila.

Deo paketića je pocepan i uništen u činu bestijalnog iživljavanja i samovolje predstavnika privremenih prištinskih vlasti, i sledeći korak Prištine je valjda hapšenje Deda Mraza i Božić Bate, stoji dalje u saopštenju.

“Ovaj piratski i banditski napad na kekse i čokolade pokazuje svu podlost i bezdušnost onih koji se predstavljaju kao albanski politički lideri na Kosovu i Metohiji. Ne čudi što su autori kampanje spaljivanja robe iz centralne Srbije na lomačama sposobni za ovako niske udarce, neobično je samo što nisu poslali specijalce i oklopna vozila na srpske slatkiše kako bi se pohvalili još jednim „velikim herojstvom“ .

 

Izvor: RKM/saopštenje

Comments