Vučinić: Ekipe JKP”Standard” spremne za novi sneg

Očekuju se nove snežne padavine, koje će u pojedinim delovima zemlje, posebno na području zapadne, jugozapadne i južne Srbije, dovesti do povećanja snežnog pokrivača i do 40 novih centimetara. Padavine će se pojačati posle podne. Sve važnije saobraćajnice za sada su prohodne, a vozačima se savetuje oprez.

Izdat je crveni meteo-alarm za veći deo centralne Srbije ali i Kosova.Manje padavina biće samo na severu zemlje. Do subote ujutru u glavnom gradu pašće između 15 do 30 centimetara snega. Temperatura će biti od minus tri do nule.

U Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu se čiste gradske ulice i posipa se rizla i so ,ali dok traje vejavica otežano se kreću vozila i mehanizacija.”Za sada je sitruacija pod kontrolom , što se tiče rada službi na taerenu i svi su pripravni ukoliko padnu količine snega koje predviđaju meteorolozi”,rekao nam je Srđan Vučinić rukovodilac zimske službe održavanja u JKP”Standard “u Kosovskoj Mitrovici.

Deonice magistralnih puteva od Rudara na severu Kosova do Jarinja održavaju radnici  preduzeća “Kosmet -put inženjering”

U “Putevima Srbije” tvrde da su sve važnije saobraćajnice u Srbiji  prohodne. Na terenu je 2.200 putara sa više od 1.200 vozila, kamiona i mašina za čišćenje snega, prenosi Tanjug.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica,Tanjug

Comments

Pročitaj još