Vučić u Davosu: Nemačka protiv taksi Prištine

Nemačka je zemlja koja se, bez ikakve sumnje, veoma snažno protivi narušavanju normalnih trgovinskih odnosa na KiM, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon razgovora sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Na pitanje novinara šta mu je rekla Merkel za najnovije poteze Prištine, koja ni pod pritiscima nije ukinula takse, Vučić je rekao da su razgovarali kako to da se reši, kao i o odnosima Beogada i Prištine i nastavku dijaloga, te o budućnosti Zapadnog Balkana.

Priština će pre ili kasnije povući takse na KiM za robu iz centralne Srbije, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali i naglasio da je to Srbiju mnogo koštalo.

Na pitanje novinara da promentariše to što je Avni Arifi, šef kabineta Ramuša Haradinaja, rekao da bi vlada u Prištini mogla da privremeno suspenduje takse na srpsku robu, Vučić je u izjavi za RTS primetio da će se to dogoditi pre ili kasnije…

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je večeras da ga je kancelarka Angela Merkel pozvala da ponovo poseti Berlin, “kad god želi”, te izrazio nadu da će ona uskoro posetiti Srbiju.

Vučić je to reklao u uključenju u glavnu informativnu emisiju Pink televizije, nakon sastanka sa nemačkom kancelarkom u Davosu.

Izvor  Tanjug

Comments

Pročitaj još