Tode i Peđolino sa decom u Kosovskoj Mitrovici

Dečji pesnik Tode Nikoletić i voditelj – animator Predrag Vuković “Peđolino” izmamili su dečje osmehe i radost na licima mališana predškolske ustanove “Danica Jaramaz” u Kosovskoj Mitrovici.

Oni su zajedno išli u Afriku vozili se Ivinim vozićem i pevali o ljubavi.

“Ovde deca imaju dušu, ona su neiskvarena pa je veliko zadovoljstvo raditi sa njima. Ovde odmah dobijete ljubav dok u Beogradu tu ljubav treba zaraditi”, rekao je Peđolino.

“Osećaj je impresivan pogotovu kada znate da ste se vratili kući, u svoje gnezdo odakle svi potičemo, odakle je svako poimanje, odakle je naš narod. Povod našeg boravka ovde je “Sveti Sava” koji nas udružuje i podseća da je materija uništiva a duh večan, a mi smo listovi njegove loze. Obišao sam sva mesta na Kosovu i Metohiji sa Udruženjem “Sveti Spas”. I pored barijera mi pravimo duhovnu vezu koja je neuništiva i sve dok postoji ovakva volja, ovakvo oduševljenje, uvek ćemo se vraćati”, poručio je Nikoletić.

U okviru Manifestacije “Sobama Svetog Save”, koju tradicionalno organizuje Gradska biblioteka “Vuk Karadžić” u Kosovskoj Mitrovici, Tode Nikoletić i Peđolino posetili su i školarce O.Š. “Branko Radičević”, kao i decu u interno raseljenim školama iz južnog dela grada.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još