• Početna>
  • Vesti>

Tači: Na odmoru sam, ne postoji nikakav zvanični dokument ili nacrt sporazuma pripremljen u Briselu

Predsednik Kosova Hašim Tači oglasio se i poručio da je živ, zdrav i da je na odmoru.

On je naveo da ne postoji nikakav zvanični dokument ili Nacrt sporazuma sa Beogradom pripremljen u Briselu, te da će se u ponedeljak sastati sa prištinskim timom za za nastavak dijaloga.

Tači se oglasio nakon što je portal Zeri objavio da kosovskog predsednika već neko vreme nije na političkoj sceni i da niko ne zna gde se nalazi.

“Neprestano sam obaveštavao dvojicu kopredsedavajućih pregovaračkog tima o svim pitanjima o kojima se do sada razgovaralo u Briselu, u poslednjoj fazi dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije”, rekao je Tači za Radio Slobodna Evropa .

“Takođe sam jasno stavio do znanja da do sada ne postoji zvanični pisani dokument ili nacrt sporazuma koji je pripremila EU. To je prirodno, jer smo u početnoj fazi pregovora za postizanje sveobuhvatnog sporazuma. U ponedeljak ću se sastati sa pregovaračkim timom kada ću im dostaviti u pisanoj formi informacije o prethodnom toku dijaloga”, rekao je Tači.

Tači tvrdi da će u narednom periodu raditi u koordinaciji sa prištinskim timom za dijalog sa Beogradom, koji smatra istorijskim.

Izvor: RKM/RSE

Comments

Pročitaj još