Vulin sa komandantom Kfora

Formiranje takozvane “vojske Kosova” za Srbiju je neprihvatljivo i Kfor je jedini garant bezbednosti na prostoru Kosova i Metohije, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Na sastanku u Beogradu sa komandantom Kfora, general-majorom Lorencom D`Adariom, Vulin je naglasio da za Srbiju Kfor predstavlja jedinu legitimnu oružanu formaciju na Kosovu i Metohiji, a srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji u njemu vidi jedini garant svoje sigurnosti i bezbednosti.

General D’Adario naglasio je da poštuje poziciju Vlade Srbije i uzdržano ponašanje tokom incidentnih situacija na Kosovu i Metohiji.

Ministar Vulin je zahvalio komandantu Kfora za očuvanje mira i bezbednosti na Kosovu i Metohiji, izrazivši očekivanje da će se održati dobar nivo saradnje između Vojske Srbije i Kfora.

U razgovoru sa generalom D’Adariom, ministar odbrane je zatražio da Kfor ostane u punom kapacitetu i da ne dođe do brojčanog smanjivanja misije Kfora, navodeći da odluka o smanjivanju snaga Kfora treba da zavisi od stalne procene razvoja situacije na političkom i vojnom planu i bezbednosnih indikatora stanja, a ne na osnovu definisanih datuma, saopštilo je Ministarstvo.

 

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Pročitaj još