• Početna>
  • Vesti>

Održan još jedan sastanak prištinskog tima za dijalog

U Prištini je održan još jedan u nizu sastanaka tima za nastavak dijaloga sa Beogradom, kojem nije prisustvovao kosovski predsednik Hašim Tači, ali je poslao svoje predstavnike, prenela je “Koha onlajn”.

Sastanak je sazvao predsednika parlamenta Kadri Veselji.

Zeri onlajn piše da Tači drži u tajnosti sadržaj dosadašnjih susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u okviru Briselskog dijaloga.

Tačijeva kancelarija je prekoračila sve rokove za dostavljanje dokumentacije, koju je tim od njega tražio.

Kopredsedavajući Fatmir Ljimaj izjavio je ranije da očekuje da će Tači što pre predati tražene materijale, preneo je “Zeri”.

Poslanik DSK Naser Rugova, koja bojkotuje rad tima, smatra da se Tači ne zamara mnogo oko tima, a nedostavljanje dokumentacije smatra neozbiljnim.

Uoči sastanka, Ljimaj je rekao da tim priprema platformu za razgovore sa Beogradom, koja će biti izraz jedinstva Kosova.

Zamenik premijera i kopredsedavajući tima za dijalog, navodi da će platforma biti glavni stub na kome će se zasnivati ceo taj proces.

Ljimaj, međutim, nije precizirao da li će njome biti utvrđene “crvene linije” u dijalogu.

“Biće to jedinstveni stav Republike Kosovo. To će biti dokument koji će biti vodič kosovske državne delegacije, institucija Kosova i tako će Kosovo imati jedinstvenu poruku, jedinstven glas u budućim razgovorima sa Srbijom”, kazao je Ljimaj za Radio Slobodna Evropa.

 

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još