• Početna>
  • Vesti>

Kosmetput – inženjering: Svi putni pravci na severu KiM prohodni, vozačima se savetuje oprez

Saobraćaj na deonici Ibarske magistrale od Kosovske Mitrovice do Jarinja  ovog prepodneva se odvija otežano, ali bez zastoja, usled jačih snežnih padavina koje bi kako meteorolozi kažu, trebalo da prestanu u večernjim satima.

Održavanje puteva na celom severu Kosova i Metohije već gotovo nedelju dana vrši isključivo firma “Kosmetput – inžinjering” . U ovom preduzeću kažu da je trenutna situacija na putevima sasvim solidna, s obzirom na vremenske uslove.

Šef redovnog održavanja puteva “Kosmetput – inžinjeringa” za puteve na severu Kosova i Metohije Blažo Jovanović kaže za Radio Kosovsku Mitrovicu da su trenutno četiri ekipe na terenu – jedna na području Zubinog Potoka, druga održava “brdo” odnosno potez između opština Zubin Potok i Zvečan a dve ekipe su na magistralnom putu Jarinje – Rudare.

“Trenutno pada sneg, pa ekipe rade na uklanjanju snega sa kolovoza a kada padavine prestanu, putevi će biti posuti solju i rizlom.  Prioritet je održavanje magistralnog puta ali meštani mogu da očekuju da će biti odrađeni i regionalni putevi kao što su Crnac, Belo Brdo, Žuta Prla ali i pravac Banjske i Žerovnice” kaže Jovanović i dodaje da su zalihe soli i rizle uprkos otežanom snabdevanju, zasad dovoljne.

“Ne očekujemo veće probleme. I pre par dana imali smo padavine 70 sati i odgovorili smo obavezama i ovo ćemo odraditi najbolje moguće. Apeulujemo na vozače da voze oprezno i da imaju zimsku opremu u automobilu” dodao je Jovanović.

Održavanje puta na deonici od Jarinja  do Ibarske Slatine je deonica koju  održava firma “Kosmetput”. Od Slatine do Rudara,  do pre nekoliko dana, vršila je kompanija “MBA Miljković”. Međutim, radnici MBA Miljković su tada doneli odluku o obustavi rada, pa je obavezu održavanja ove deonice puta preuzeo  Kosmet put.

Razlozi iz kojih su radnici MBA Miljkovic obustavili rad nisu nam poznati.

Prema prognozi Hidro-meteorološkog zavoda Srbije, prestanak snežnih padavina na teritoriji severa Kosova i Metohije očekuje se u večernjim satima.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Ilustracija sa interneta

 

Comments

Pročitaj još