• Početna>
  • Vesti>

Haradinaj: Ukidanje taksi uz garancije o međusobnom prizanju

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ostaje pri stavu da će vlada će ukinuti takse od sto posto na proizvode iz Srbije, nakon što dobije međunarodne garancije da će finalni sporazum Beograda i Prištine rezultirati, kako se navodi, uzajamnim priznanjem.

On je na svom Fejsbuk profilu napisao da sve do dobijanja traženih garancije mere ostaju na snazi.

Haradinaj kaže da je duboko ubeđen u mogućnost postizanja pravno obavezujućeg sveobuhvatnog sporazuma sa Srbijom, koji će rezultirati uzajamnim priznanjem.

“Intenzivno radimo na konačnom sporazumu, a sačinili smo i veliku knjigu sa poglavljima i nacrtom ovog sporazuma. Mi smo sve to uradili da bi obezbedili da, kada sednemo da pregovaramo sa predstavnicima Srbije, imamo solidnu osnovu, činjenice i argumente”, naveo je Haradinaj.

Navodi da namera uvođenja povećanih taksi nije usmerena protiv postizanja finalnog sporazuma sa Beogradom.

Naprotiv, kaže Haradinaj, vlada će “privremeno obustavit porez, samo uz međunarodne garancije da će finalni sporazum rezultirati uzajamnim priznanjem”.

Pod garancijama, pojasnio je, podrazumeva da postoji dokaz koji bi, kako kaže, svedočio da je sporazum sa Srbijom dogovoren u načelu i da se samo očekuje njegovo potpisivanje.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica / RTS

 

 

Comments

Pročitaj još