• Početna>
  • Vesti>

Vesić: Više pažnje ćemo posvetiti srpskim sredinama na KiM

Grad Beograd će u narednom periodu više pažnje posvetiti pomoći srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i istakao da je opština Leposavić prva, ali ne i jedina.

“Naš dolazak na KiM je poruka građanima srpske nacionalnosti da imaju podršku Srbije i da želimo da budemo uz njih i da u ovim teškim trenucima kada se oni nalaze pod pritiskom i kada se Srbija nalazi pod pritiskom zbog KiM želimo da pokažemo jedinstvo i da naš narod koji živi na KiM nije ostavljen sam sebi”, rekao je Vesić novinarima u Leposaviću, nakon sastanka sa predstavnicima te opštine.

Na sastanku je, kako je naveo, bilo reči o konkretnoj pomoći koju će Grad Beograd dati srpskim sredinama na KiM.

“Što se tiče same opštine Leposavić, mi ćemo, kao Grad Beograd, preuzeti obavezu da završimo bazen koji je ovde počeo da se gradi. Osim toga, u narednom periodu pomoćićemo i obnovu ustanova dečije i socijalne zaštite na teritoriji opštine Leposavić. Obezbedićemo i mašine za komunalna preduzeća koja rade na teritoriji te opštine kako bi mogla da funkcionišu bolje”, naveo je Vesić.

On je istakao da će Grad Beograd kako za opštinu Leposavić, tako i za druge opštine na KiM u kojima žive Srbi u narednom periodu obezbediti da srpski narod svakog meseca ima mogućnost da gleda pozorišne predstave.

“Na taj želimo da pokažemo ljudima koji, uprkos svim pritiscima ostaju ovde, da nisu sami”, naglasio je Vesić.

On je podsetio da je Grad Beograd već pomagao opštini Leposavić, ulaganjem u rekonstrukciju pijace.

Predsednik opštine Leposavić Zoran Todić je zahvalio delegaciji Beograda, koju predvodi zamenik gradonačelnika, što su posetili tu opštinu.

“Danas je veliki dan za našu opštinu. Mi smo danas sa gospodinom Vesićem i njegovim saradnicima razgovarali o konkretnoj pomoći našem narodu i razvoju naše opštine”, istakao je on.

Današnja poseta, dodao je, jasno pokazuje da srpski narod na KiM nije sam i da je država Srbija uz njih.

Pomoćnik direktora vladine kancelarije za KiM Miljan Ranđelović je zahvalio delegaciji grada Beograda što su posetili Leposavić jer su, dodao je, time dokazali da Grad Beograd i dalje kontinuirano pruža podršku srpskom narodu na KiM.

Nakon sastanka sa predstavnicima opštine Leposavić, Vesić je obišao hram Svetog Vasilija Ostroškog koji se nalazi u neposrednoj blizini.

Ranije danas, Vesić je u predškolskoj ustanovi “Naša radost” u Leposaviću podelio deci novogodišnje paketiće povodom pravoslavne Nove godine.

Kako je predviđeno, Vesić će tokom dana posetiti i Kosovsku Mitrovicu, a večeras će dočekati pravoslavnu Novu godinu sa građanima na centralnom trgu u Leposaviću.

Sa Vesićem u poseti severu Kosova i Metohije nalaze se član Gradskog veća Beograda Dragomir Petronijević, direktor CEBEF-a Damir Handanović, direktor Ustanove kulture “Vuk Stefanović Karadžić” Svetislav Bule Goncić, direktor JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija” Dragan Ðorđević, direktor JKP “Gradska čistoća” Marko Popadić, direktor JKP “Parking servis” Andrija Čupković i direktor Kancelarije za mlade Grada Beograda Nedeljko Radosavljević.

Vesić deci u Leposaviću podelio paketiće

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić posetio je danas opštinu Leposavić na Kosovu i Metohiji, gde je mališanima u predškolskoj ustanovi “Naša radost“ podelio paketiće.

Kako je rekao, Beograd možda jeste kilometarski daleko, ali je glavni grad svih Srba bilo gde da žive.

“Beograd je mesto gde je naš predsednik, naša vlada i vojska i odakle mi pokušavamo da uradimo ono što je dobro za naš narod. Grad Beograd je uz Srbe koji žive na KiM jer želimo da pokažemo da u ovim teškim trenucima zaista hoćemo da budemo tu za vas i da vam pomognemo da preživimo iskušenja u kojima se nalazimo”, rekao je Vesić.

Kako je istakao, Beograd kao glavni i najveći grad u Srbiji ima obavezu da pomaže srpski narod gde god se on nalazi.

“Danas smo ovde u Leposaviću, sutra ćemo biti u nekom drugom mestu, ali želim da znate da ćemo uvek biti uz vas i da ćete to već videti ove godine tako što ćemo ovde uraditi neke lepe projekte koji će vam omogućiti da živite bolje”, istakao je Vesić.

Naveo je da su pred nama velika iskušenja i da moramo da budemo zajedno jer, dodao je, samo ako kao narod budemo jednstveni i sledili jedinstvenu politiku možemo da pobedimo.

“To jedinstvo nije bas bilo odlika Srba u prošlosti, ali vreme je da to promenimo i da konačno vodimo istu politiku i da se borimo za naše interese”, rekao je Vesić i mališanima požleo srećnu novu godinu.

Izvor: T a n j u g

Comments

Pročitaj još