• Početna>
  • Vesti>

Administrativne takse od sada će moći da se plate putem POS terminala na šalterima opštinskih uprava u Kosovskoj Mitrovici, Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu doc. dr Mihailo Jovanović će u ponedeljak 14. januara u 13 časova, u prisustvu pomoćnika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića, predsednika Privremenih organa opština Kosovska Mitrovica, Zubin Potok, Zvečan i Leposavić, kao i predsednika Izvršnog odbora Banke Poštanska Štedionica Bojana Kekića pustiti u rad POS terminale na šalterima opštinskih uprava navedenih opština.

Uručivanje sporazuma o pružanju ove usluge održaće se u zgradi opštine Kosovska Mitrovica, saopštila je Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu.
Uvođenje POS terminala ujedno i predstavlja i prvu uslugu eUprave koja je uvedena u ovim opštinama.
Ova usluga olakšaće građanima plaćanje administrativnih taksi na šalterima opštine, jer će moći sve takse da izmire na licu mesta plaćanjem platnim karticama, bez odlazaka na šaltere banke ili pošte.

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije Mihailo Jovanović,  će tom prilikom uručiti sporazume o pružanju ove usluge predstavnicima četiri opštine sa severa KiM, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

 

 

Comments

Pročitaj još