Elek: Nadu uliva podrška države Srbije

Postepeno se dešava da nam ponestaje sredstava za rad , doze anestetika i anelgetika, antibiotika , sanitetskog materijala i citostatika za populaciju koja a je teško obolela i hronične pacijente. Često su pacijenti primorani da po terapiju odlaze u tercijalne zdravstvene ustanove koje su u mogućnosti da im pruže usluge, koje mi na žalost ne možemo, zbog dobro poznate situacije uvođenja taksi na robu i lekove.

Ovo je za jutarnji program Radio Beograda, koji je jutros emitovan sa Kosmeta iz studija Radio Kosovske Mitrovice izjavio Zlatan Elek, zamenik direktora kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici.

“Kada sumiramo rezultate iz 2018 godine , mogu prvo da kažem da je bilo blizu 600 porođaja, što ukazuje na pozitivan prirodni priraštaj i sve više porodica  sa troje i više dece a to nas hrabri i uliva nadu da ćemo ostati na ovim prostorima. Što se tiče hirurgije imali smo 710 hirurških intervencija,veđi broj nego predhodnih godina .Drago nam je što nailazimo na razumevanje resornog Ministarstva i države Srbije na čelu sa predsednikom koji su voljni da nam pomognu.”rekao je Dr. Elek.

Na pitanje kakva je saradnja sa bolnicama i domovima zdravlja na centralnom Kosmetu, rekao je da je saradnja odlična sa Gračanicom i centrom u Gnjilanu-Pasjanu, iako se i one naslanjaju na naš KBC koji trenutno pruža 80 posto sekundarnih zdravstvenih usluga.

“Ono što je od posebnog značaja jeste najsavremenije sanitetsko vozilo koje smo dobili prilikom posete predsednika Aleksandra vučića , zatim opremu za huruški blok , a znači nam i obećanje da su obezbeđena sredstva za adaptaciju KBC-a u Kosovskoj Mitrovici”, dodao je dr. Zlatan Elek.

Izvor:  Radio Kosovska Mitrovica

 

 

Comments