Gaši: “Očekujem prve optužnice Specijalnog suda za par nedelja”

Komentarišući najavu pojedinih medija da će “prva grupa bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova u četvrtak, posebnim avionom, odleteti za Hag gde će ih saslušati tužioci Specijalnog suda za zločine počinjene tokom rata”, prištinski advokat Tom Gaši je u izjavi za RTK2 rekao da ovo tumači kao pripremu Specijalnog suda za podizanje prvih optužnica.

Ne verujem da će se to desiti, ništa nije lošije ili bolje, mislim da je to deo tehničkog posla. Ja ovo tumačim kao prikazivanje neke žurbe jer su izgubili mnogo vremena i da će oni po zahtevu tužioca postupati u hitnom postupku, a to je priprema za optužnice koje će biti podignute najverovatnije za par nedelja, ne kasnije od par meseci“, rekao je Gaši u emisiji “Poglavlje” na RTK2.

 

IZVOR: RTK2

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."