Tužilac Hodža: Od Beograda nismo dobili ono što smo tražili o Ivanoviću

Specijalni kosovski tužilac Sulj Hodža izjavio je da nije primio izveštaje o slučaju ubistva Olivera Ivanovića koje je tražio od zvaničnih organa u Beogradu.

Hodža je zadužen za istragu ubistva lidera građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

On je za prištinsku televiziju “KTV” izjavio da će, čim dobije informacije, njih priključiti predmetu ubistva Ivanovića.

“Pored ostalih, mi smo zatražili da imamo pristup pozivima na telefon Ivanovića i to prošli put nismo dobili”, kazao je Hodžaj.

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović je ranije danas izjavila da je institucijama Kosova predat izveštaj koji je sačinjen na osnovu zahteva pravosudnih institucija Kosova, kojima se zahtevalo da se uzmu izjave od nekih osoba u vezi sa ubistvom Ivanovića.

“To pokazuje da je Beograd spreman da sarađuje i odgovori na sve zahteve koji dolaze sa Kosova. Takvu dvosmernu komunikaciju iz Prištine nemamo”, kazala je ona i dodala da se komunikacija ostvaruje putem kancelarije delegacije EU.

 

Izvor: RTV Kim / Beta

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."