Spirić: Deca su garant naše budućnosti

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić obišao je porodilište u Kosovskoj Mitrovici i tom prilikom podelio poklon paketiće porodiljama i bebama.

U porodilištu KBC-a u Kosovskoj Mitrovici u prva dva dana 2019. godine rođeno je 9 mališana.

“Ovo je poseban dan za grad gde se unosi vedrina i radost, imajući u vidu da smo dobili nove sugrađane, devetoro njih u ovoj godini, što ohrabruje opstanak na Kosovu i Metohiji i ovo je potvrda upravo one politike za koje se zalaže predsednik Aleksandar Vučić i čitava država, kao i mi na terenu” rekao je Spirić.

Predsednik Spirić je istakao da će država i u ovoj godini nastaviti da i dalje ohrabruje mlade bračne parove i podstiče rađanje.

“Nastojimo da uz pomoć države omogućimo adekvatne uslove za život a ono što je najvažnije i najbitnije jeste da se zalažemo za mir i bezbedno detinjstvo naših mališana. Za Kosovsku Mitrovicu je ovo značajan dan a mi ćemo nastaviti svakako da mladim bračnim parovima olakšamo život. Ono što nas je obeležilo 2018. godini jeste da smo gotovo 80 mladih bračnih parova obradovali u dodeljivanju stambenih jedinica a sada je naravno momenat da se broj udvostručuje kroz mališane, kroz decu, a sigurno ćemo nastaviti tim intenzitetom i u 2019. godini. Ova godina jeste puna izazova ali ono što je za nas veoma bitno i važno je da moramo biti ujedinjeni i složni jer je veliki broj dece siguran garant naše budućnosti” zaključio je Spirić.

  

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još