• Početna>
  • Vesti>

Srpska: Proces protiv Radoičića, montiran i politički motivisan

Foto: Srpska lista

Izjava kosovskog specijalnog tužioca Sile Hodže kako tužilaštvo još uvek utvrđuje ulogu potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, a u vezi sa navodnom istragom o ubistvu gospodina Olivera Ivanovića, u potpunosti je razotkriva montirani i politički motivisan proces koji se vodi u Prištini protiv gospodina Radoičića, ali i naših ostalih neosnovano uhapšenih sugrađana, Marka Rošića, Nedeljka Spasojevića i Dragiše Markovića,kaže u svom saopštenju dostavljenom medijima Srpska lista.

Tužilaštvo priznaje da ne zna koju je ulogu, u toj njegovoj insunuaciji, imao gospodin Radoičić, pa se pitamo na osnovu kojih dokaza tvrdi da je on imao ikakvu ulogu u tom događaju?

Ova izjava je najbolji dokaz da ovaj proces nije zasnovan na dokazima već sa ciljem zastrašivanja srpskog narodaSamo na Kosovu i Metohiji po principu kadija te tuži, kadija ti sudi, Srbi u postupcima moraju da dokazuju nevinost umesto da tužilac dokazuje njihovu krivicu, navodi u saopštenju Srpska lista.

“Zločin protiv prava i pravde, i protiv ovih poštenih porodičnih ljudi je karakteristika ovog montiranog procesa, u kome po priznanju samog tužioca, ali i izjava advokata odbrane sud govori o krivici naših sugrađana poput pomaganja u izvršenju dela nepoznatom licu, odavanje skužbene tajne razgovorom čiji se sadržaj niti zna, niti postoje dokazi da je on ikada obavljen niti sa kim, ili o krivici lica čija uloga u izvršenju dela nije poznata.

I ako ništa od navedenog tužiocu nije danas poznato, na osnovu čega je 23. novembra doneo odluku da se izvrši brutalni upad sa, do zuba naoružanim jedinicama, na sever Kosova i Metohije, u izuzetno osetljivom trenutku, i da izvrši hapšenja upadajući u porodične stanove naših sugrađana uz primenu sile i maltretiranja čitavih porodica sa maloletnom decom. To ne govori ništa drugo nego da je  cilj  bio izazivanje haosa i straha kod srpskog stanovništva, a to  definitivno razotkriv i ova izjava”, navodi se u saopštenju Srpske liste.

 

Izvor RKM, saopštenje Srpske liste

Comments

Pročitaj još