Keljanović: Iduće godine povećavamo kapacitet

Predškolska ustanova “Lane” u Zvečanu radi sa oko 350 mališana  raspoređenih u više  grupa uključujući i pripremne grupe za osnovno obrazovanje,  koje funkcionišu u okviru Osnovnih škola u Zvečanu, Žerovnici i Grabovcu, rekla je u emisiji”Mitrovica na dlanu” direktorica PU”Lane” Zorica Keljanović.

Pripremna četvoročasovna grupa je izmeštena u prostor osnovnih škola  zbog nedostatka prostora, ali kako je rekla Keljanović i taj problem je rešen sa izgradnjom 120 kvadrata  novog prostora , a biće kompletno u fukciji do polovine naredne godine. Time će problem liste čekanja biti u potpunosti rešen , a roditelji više neće morati da brinu. To ukazuje na još jedan podatak koji ohrabruje  a to je da je dece sve više u zvečanskoj opštini.

“Što se tiče naših redovnih aktivnosti , mi svake godine uspešno realizujemo manifestaciju”Rastimo uz ples”. Krenule su već obuke vaspitača a od nove godine kreće i obuka dece. Posle osmomartovske priredbe koju pripremamo, u planu je i uskršnja radionica  u kojoj učestvuju i deca i vaspitači. Učestvovaćemo i naredne godine  u Požarevcu i Smederevu na takmičenjima dece u modernom plesu i narodnim pesmama i igrama . Naša dece svake godine , na opšte zadovoljstvo i nas i roditelja osvajaju visoka mesta.Pohađaju svake godine i nastavu u prirodi , što nije uobičajeno uvek za predškolce , ali se trudimo”rekla je Keljanović.

Inače ovo je aktivnost koja je dolaskom Zorice Keljanović na čelo ove ustanove nastavljena posle više od trideset godina , kada su vaspitači organizovali izlete pa čak i letovanja za decu.

Večeras u sklopu redovnih iaktivnosti , u 16 časova se organizuje veličanstvena priredba povodom Nove Godine i Božića u čijoj su pripremi  učestvovali vaspitači i svi zaposleni PU”Lane”, deca  pa i roditelji ,koji će popodne biti i najmnogobrojnija publika.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još