• Početna>
  • Vesti>

Večeras u “Akvarijusu” promocija knjige Vuka Pantovića “Strah smirenja”

Knjiga kratkih priča Vuka Pantovića Strah smirenja biće predstavljena u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u ponedeljak 24. decembra 2018. godine od 20 časova. O knjizi će, pored autora, govoriti i predsednik Književnog društva Kosova i Metohije Novica Sovrlić i Aleksandar Dunđerin.
Knjiga Vuka Pantovića objavljena je zahvaljujući saradnji Književnog društva Kosova i Metohije i Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“ iz Kosovske Mitrovice koji su ove godine pokrenuli ediciju „Mladi stvaraoci“. Pored Straha smirenja u ovoj ediciji objavljene su i zbirke pesama Darije Mašković (Žvrljotine) i Tamare Orlović (Plavo oko). Sve tri knjige premijerno su predstavljene na ovogodišnjem 63. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.
Strah smirenja Vuka Pantovića moguće je kupiti u „Akvarijusu“ po ceni od 360 dinara. Novcem prikupljenim od prodaje knjiga biće finansirano štampanje knjiga u ediciji „Mladi stvaraoci“.

Vuk Pantović (2002, Kosovska Mitrovica) učenik je treće godine Gimnazije u Kosovskoj Mitrovici. Finalista je 24. Poetskog konkursa Desanka Maksimović (2017) koji organizuju Valjevska gimnazija i Srpska književna zadruga iz Beograda, i polufinalista Književnih okršaja u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ iz Kosovske Mitrovice. Živi u Žitkovcu, opština Zvečan.
Vuk Pantović je, pored Darije Mašković, reprezent najmlađe generacije pisaca koja stasava u Kosovskoj Mitrovici. Javnost je ove srednjoškolce prethodnih godina upoznala na Književnim okršajima u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još