• Početna>
  • Vesti>

Porodilište KBC K. Mitrovica: Broj beba u 2018. u skladu sa višegodišnjim prosekom

Gotovo svaka druga žena sa severa Kosova i Metohije odluči da se porodi u porodilištu KBC u Kosovskoj Mitrovici, ima i onih koje dolaze i sa centralnog Kosmeta. Zaposleni u njemu kažu da su uvek na visini zadatka, spremni da na svet dočekaju nove živote. Broj rodjenih beba u ovoj godini  je 542 i  skoro je isti onom u predhodnoj a prema rečima oktora prednjače devojčice

Nataša Mitrović iz Prilužja , koja je na svet donela sina Nikolaja ima samo reči pohvale za uslove u porodilištu i osoblje koje brine o bebama i porodiljama.

Specijalista ginekologije i akušerstva doktorka Suzana Galjak  ističe da u poroilištu ima 18 majki i isto toliko beba a toliko je žena i na održavnju trunoće.

“Pozivam buduće mame da se porode kod nas jer lekari i osoblje su posvećeni svom poslu , pružamo im najbolje usluge a i najlepše je kod kuće”, rekla je Galjak.

U trenutku kada se zbog novonastale situacije susreću sa brojnim problemima i otežano im je funkcionisanje zbog nedostatka materijala medcinski radnici u ovom porodilišti u svakom trenutku su spremni da ogovore izazovima i spremno sačekaji 1. januar kada će na svet doći i prva beba u 2019. godini.

Izvor: Tv Most

 

Comments

Pročitaj još