Aleksandru Ćuriću određen kućni pritvor

Odlukom Apelacionog suda koje je razmatralo žalbu advokata na određivanje jednomesečnog pritvora uhapšenom Aleksandru Ćuriću iz Kosovske Mitrovice doneto je rešenje kojim se mera policijskog zamenjuje kućnim pritvorom sa početkom trajanja od danas do 23. decembra , izjavio je Ćurićev advokat Srđan Mitrović.

“Rešenjem Apelacionog suda iz Prištine, odeljenja iz Kosovske Mitrovice, mom branjeniku je određena mera kućnog pritvora iz kojeg bi, ukoliko tužilaštvo ne bude podnosilo nove zahteve za produženje, trebalo da izađe na slobodu za 20 dana – rekao je Mitrović. On je ponovio da je Ćurić osumnjičen za dva krivična dela – ometanje ovlašćenog lica u vršenju poslova bezbednosti i nedozvoljeno držanje oružja i municije.

Aleksandar Ćurić je uhapšen u zoru 23. novembra, prilikom upada specijalnih jedinica Rosu u severnu Kosovsku Mitrovicu kada su lišeni slobode i kosovski policajci Dragiša Marković i Nedeljko Spasojević, kao i Marko Rošić. Pomenuta trojica Srba osumnjičeni su da su povezani sa slučajem ubistva Olivera Ivanovića i kaznu jednomesečnog pritvora izdržavaju u zatvoru visokog rizika u Podujevu.

 

Izvor: TV Most / Agencije

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."