Aleksandru Ćuriću određen kućni pritvor

Foto: Kosovska policija

Odlukom Apelacionog suda koje je razmatralo žalbu advokata na određivanje jednomesečnog pritvora uhapšenom Aleksandru Ćuriću iz Kosovske Mitrovice doneto je rešenje kojim se mera policijskog zamenjuje kućnim pritvorom sa početkom trajanja od danas do 23. decembra , izjavio je Ćurićev advokat Srđan Mitrović.

“Rešenjem Apelacionog suda iz Prištine, odeljenja iz Kosovske Mitrovice, mom branjeniku je određena mera kućnog pritvora iz kojeg bi, ukoliko tužilaštvo ne bude podnosilo nove zahteve za produženje, trebalo da izađe na slobodu za 20 dana – rekao je Mitrović. On je ponovio da je Ćurić osumnjičen za dva krivična dela – ometanje ovlašćenog lica u vršenju poslova bezbednosti i nedozvoljeno držanje oružja i municije.

Aleksandar Ćurić je uhapšen u zoru 23. novembra, prilikom upada specijalnih jedinica Rosu u severnu Kosovsku Mitrovicu kada su lišeni slobode i kosovski policajci Dragiša Marković i Nedeljko Spasojević, kao i Marko Rošić. Pomenuta trojica Srba osumnjičeni su da su povezani sa slučajem ubistva Olivera Ivanovića i kaznu jednomesečnog pritvora izdržavaju u zatvoru visokog rizika u Podujevu.

 

Izvor: TV Most / Agencije

Comments

Pročitaj još