PKK: Posle uvođenja takse se oseća nedostatak pšenice i gvožđa

Predsednik Privredne komore Kosova Berat Rukići izjavio je kako se nakon uvođenja takse od 100 odsto na robu koja se uvozi iz Srbije i Bosne i Hercegovine, oseća nedostatak sirovina kojima su se snabdevali iz Srbije.

Rukići je na konferenciji za medije istakao da se u ovom trenutku oseća nedostatak pšenice i gvožđa i da se pokušavaju pronaći nova tržišta za snabdevanje kosovske privrede.

Predstavljajući “Indikatore kretanja u kosovskom biznisu” u trećem kvartalu ove godine, Rukići je rekao da su napravljeni intervijui u 447 kompanija različitih sektora i da je tom prilikom 46 odsto kompanija ocenilo kao zadovoljavajuće stanje u njihovom biznisu.

Prema tom istraživanju u poslednja tri meseca, zaključno sa septembrom ove godine, pokazana je veća ekonomska aktivnost.

Efekti takse koje je Kosovo uspostavilo prema robi koja se uvozi iz Srbije i BiH će se, prema Rukićiju videti u istraživanju koje će se odnositi na četvrto tromesečje i koje će biti objavljeno u januru 2019.

Rukići je najavio da će se u ponedeljak otvoriti Sajam agrobiznisa na kojem će svoje proizvode izlagati 40 kompanija, od toga 38 sa Kosova, jedna iz Albanije i jedna iz Italije.

Izvor: Beta, Kontakt Plus radio

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."