• Početna>
  • Vesti>

Predstavnici FK Crvene zvezde sa studentima u Kosovskoj Mitrovici

Predstavnici Crvene zvezde Dragan Džajić, Svetozar Mijailović, Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela su danas u Kosovskoj Mitrovici na Fakultetu tehničkih nauka, razgovarali sa studentima i predstavnicima sportskih klubova.

Dragan Džajić, zahvalio je na toplom dočeku i naveo da svi koji žive u Beogradu i Srbiji, prate dešavanja u južnoj pokrajini, te da se u velikoj meri saosećaju sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji, koji ima velikih problema i poteškoća.

“U velikoj meri se saosećamo sa svima vama koji na izvestan način imate velikih problema i poteškoća. Ali upravo iz svega ovoga što sam danas video ovde i doživeo, nadam se kao i u mnogim prilikama kada se naša država nalazila u ovakvoj situaciji da smo uspeli da smognemo snage i da se izborimo. Znam da su ovde prisutne mnoge sportske ekipe, sve vas pozdravljam i želim vam puno uspeha. Hvala vam na lepom dočeku” rekao je Džajić.

Zvezdan Terzić generalni direktor je kazao da da se ekipa juče vratila iz Napulja, gde su igrali utakmicu Lige šampiona i predstavljali srpski sport i državu Srbiju i naveo da su danas došli u Kosovsku Mitrovicu kako bi jasno poručili da će Crvena zvezda uvek biti na svetoj srpskoj zemlji.

“Juče smo došli iz Napulja gde smo igrali četvrtfinale Lige šampiona. Gde smo predstavljali srpski sport i državu Srbiju. Danas smo ovde sa vama da provedemo neko vreme i da vam pokažemo da će Crvena zvezda uvek biti sa vama ovde na svetoj zemlji. Crvena Zvezda je uvek bila simbol srpstva, simbol kroz koji je svoj narod prepoznavao svoj nacionalni identitet. Ali pored toga Zvezda je od svog nastanka promovisala prave ljudske vrednosti, mir, ljubav i toleranciju. Uvek smo se zalagali za mirna rešenja kao što se vi zalažete za mirno rešenje ovih sukoba” kazao je Terzić.

Predsednik kluba Svetozar Mijailović je istakao da je danas u Kosovskoj Mitrovici nakon 30 godina i tom prilikom poželeo puno sportske sreće.

“To što sam osetio danas ovde jeste ona snaga koja će zadržati vas ovde na vašem tlu. Želim vam puno sportske sreće a i da nastavite da radite i učite jer samo radom i znanjem možete postići dobre rezultate” rekao je Mijailović.

Sportski direktor Mitar Mrkela naglasio je da su danas došli kako bi podržali Srbe u njihovim zahtevima da ostvare svoja prava na život i opstanak.

“Mi smo danas došli da vas podržimo u vašim zahtevima da ostvarite vaša ljudska i ekonomska prava koja su vam dugo vremena uskraćena. Naša podrška nije samo danas i nije samo na ovom mestu. Na našem stadionu se uvek pevaju pesme o Kosovu jer znamo da je Kosovo centar srpske duhovnosti i znamo da ako ostanemo bez toga nećemo moći da idemo dalje” poručio je Mrkela.

Predstavnici Crvene zvezde su ranije danas prisustvovali protestu “belih mantila” u KBC Kosovska Mitrovica.

 

   

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još