Popović u Dobrotinu: Novi mostovi zavšeni pre roka

Sredstvima Opštine Gračanica u Dobrotinu je izgrađeno pet novih mostovapreko reke Žegovke. Stari mostovi stradali su u poplavi koja je to mesto pogodila u maju.

Mostove je danas obišao predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović koji je istakao da je sa njihovom izgradnjomgrađanima i vozilima omogućeno normalanokretanjepreko tamošnje reke, kao i pre poplave u tom mestu.

„Obećali smo meštanima Dobrotina, kada ih je pogodila poplava, da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da saniramo štetu. To smo uradili u stambenim zgradama, a drugi i teži izazov bio je izgradnja mostova koje je poplava uništila. Meštani su imali dosta problema jer su morali da koriste alternativneputeve kako bi došli do svojih kuća. Izdvojili smo sredstva i pre zime uspeli da izgradimo nove mostove, što je bio naš cilj. Video sam da su ljudi, kojima su ovi mostovi bili preko potrebni, veoma zadovoljni“, kazao je Popović.

Za izgradnju pet armirano betonskih mostova (od kojih je jedan pešački) opština Gračanica je iz budžeta izdvojila oko 40.000 evra. Novim mostovima olakšano je kretanje stanovnicima, kao i pristup svojim domaćinstvima.

Zahvalni meštani Dobrotina istakli su da im se život vratio u normalu, kao i pre majske poplave.

„Nismo mogli preko reke, morali smo preko njiva i blata do sela i kuća. Obratili smo se predsedniku Popoviću koji je imao razumevanja za naše probleme i izašao u susret. Ranije za naše probleme niko nije hteo da čuje, srećni smo što imamo ovakvog predsednika koji hoće i voli da pomogne građanima“, kazao je zadovoljni Dragi Jevtić.

„Ovo je veliki pokazatelj da je opština Gračanica na čelu sa Srđanom Popovićem uz ovaj narod i da se bore za opstanak i ostanak na ovom prostoru. Zahvalni smo što su izašli u susret meštanima Dobrotina u saniranju štete od poplave. Veliki problem bio je nedostatak mostova, nekoliko domaćinstava je bilo odsečeno od sela“, istakao je predstavnik Dobrotina Stefan Gudžić.
Dodao je da će sredstvima opštine Gračanica uskoro biti ograđeno obdanište i asfaltirane prioritetne ulice.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još