Ćurić će biti priveden sudu u Mitrovici, ostali idu na saslušanje u Prištinu

Saša Ćurić, koji je juče uhapšen u akciji kosovske policije zbog ometanja policije prilikom hapšenja, biće priveden sudu u Kosovskoj Mitrovici.

Druga trojica Srba uhapšenih juče u Kosovskoj Mitrovici zbog navodne umešanosti u ubistvo lidera kosovske Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića do kraja dana treba da budu privedeni na saslušanje pred sudiju Osnovnog suda u Prištini povodom odluke o pritvoru koji je za njih tražilo specijalno kosovsko tužilaštvo.

Prema rečima advokata Dejana Vasića, koji brani jednog od trojice uhapšenih za ubistvo Ivanovića, Ćurić će pred sudom, pošto se on ne tereti za ubistvo Ivanovića, odgovarati za ometanje službenog lica u obavljanju službene dužnosti.

Svoj četvorici u nedelju oko šest sati ujutru ističe zadržavanje u policiji do 48 sati, i u tom roku treba da bude doneta odluka o predlogu tužioca da im se odredi pritvor do 30 dana.
Pritvor je specijalno kosovsko tužilaštvo u Prištini zatražilo da sud odredi za Marka Rošića, Nedeljka Spasojevića i Dragišu Markovića, koji se sumnjiče da imaju veze sa ubistvom Ivanovića.

Uhapšeni su juče saslušani pred inspektorima kosovske policije.

Svoj četvorici je po nalogu tužioca određeno zadržavanje do 48 sati u policiji.

Što se tiče saslušanja pred tužiocem, on može da ispita uhapšene u svakom trenutku – ili u roku od 48 sati ili kasnije, kako se i očekuje.

Ivanović je ubijen 15. januara oko 9.00 ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."