KFOR: Nije bilo nezakonitih operacija, KBS nisu na severu

KFOR je saopštio da kosovske bezbednosne snage, nisu raspoređene na severu Kosova i da je ono što se dogodilo jutros bila samo policijska operacija.

Nije sprovedena nikakva nezakonita operacija ili vojna akcija i nikad nije bilo opasnosti po bezbednost i sigurnost građana Kosova, navedeno je u saopštenju KFOR.

“Situacija ostaje stabilna i pod kontrolom, iako je KFOR svestan da su povećane tenzije na političkom nivou, zbog nekih međunarodnih i ekonomskih dešavanja”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da zbog političke osetljivosti trenutka komandant KFOR poziva sve strane da reše spor mirno i odgovorno, bez upotrebe sile ili nasilja.

“Kfor će nastaviti da prati situaciju i održava svoje prisustvo na terenu, uz nadu da neće biti potrebe za intervencijom”, zaključuje Misija u saopštenju.

 

Izvor: Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."