• Početna>
  • Vesti>

Kosovskoj policiji uvedeno 12-časovno radno vreme u svim policijskim regionima

Pripadnicima Kosovske policije produženo je radno vreme sa dosadašnjih 8 sati na 12, javili su upravo kosovski mediji, pozivajući se na policijsku potvrdu. Nema konkretnih detalja zašto se uvodi ova odluka osim da se radi o svrsi „održavanja javnog reda i mira i sprečavanja krivičnih dela“.

Odluku je donela Generalna direkcija policije i odnosi se na sve policijske službenike širom Kosova, javljaju Kosovapres i RTK.

Iz Kancelarije za informacije Kosovske policije za medije na albanskom rečeno je da se odluka donosi „u zavisnosti od potreba policije“, ali bez konkretnih detalja.

„Kosovska policija, u zavisnosti od operativnih potreba, u svrhu održavanja javnog reda i bezbednosti, u svrhu sprečavanja krivičnih dela i radi obavljanja svojih dužnosti i odgovornosti, angažuje policajce u rasporedu od 8 ili 12 sati,“ agencija Kosovapress citira portparola Dauta Hodžu.

Letos je operativnim nalogom Kosovska policija početkom avgusta prekinula odmor svojim uniformisanim članovima. I tada nije dato više detalja, osim da se to čini zbog „operativnih angažmana“, te „planiranja svojih ljudskih resursa za efikasnije obavljanje službene dužnosti“. Ista odluka je ukinuta već 12. avgusta. U tom periodu tenzije u vezi sa pitanjem KiM-a, posebno Severa bile su veoma visoke, iako je proteklo bez incidenta na samom terenu.

 

Izvor Kossev

Comments

Pročitaj još